Адреса
м. Київ, вул. Волоська 12/4, 7 корпус НаУКМА, ауд. 409 (4 поверх)
Відповімо на ваші питання
Слідкуйте за новинами
1998

У Києво-Могилянській академії було утворено структурний підрозділ «Центр досліджень національної безпеки». 

2001

За ініціативи викладачів та студентів кафедри політології НаУКА і завдяки старанням Олексія Гараня та Ростислава Павленка при Центрі було розпочато проект під назвою «Школа політичної аналітики».

2001-2005

Центр досліджень національної безпеки повністю переформатовується у Школу політичної аналітики. ШПА долучається до розробки та вироблення публічних політик у статусі співробітників Секретаріату Президента України та Національного інституту стратегічних досліджень.

2008

ШПА залучає до свого складу нових студентів, аспірантів та випускників кафедри політології НаУКМА. Створює веб-портал ua-energy.org, присвячений питанням української енергетики. Згодом було створено окремий незалежний проект DiXi Group, що на сьогодні є провідним українським аналітичним центром у своєму напрямку енергетики. 

2010-2014

За підтримки Національного фонду на підтримку демократії зосереджує свою аналітичну роботу головним чином навколо розробки дизайну конституційної реформи та вироблення механізмів залучення до неї громадськості. Реалізується співпраця з Оксфордським університетом у рамках академічно-аналітичного проекту «Коаліційний президенціалізм».

2014+

ШПА фокусує свою увагу на тих актуальних проблемах, що постали у звʼязку з анексією Криму, військовою агресією Росії на сході України, інформаційною війною.

2018

Початок співпраці ШПА НаУКМА та Євгена Бистрицького в рамках ініціативи «Виборча Рада UA». Перший мінігрант з інституційного розвитку від МФ «Відродження». Початок довготривалої інституційної підтримки.

2019

Перше польове дослідження «відродженої» ШПА у Донецькій та Луганській області, присвячене молодіжному активізму. ШПА розробляє за підтримки Українського культурного фонду онлайн-курсу «Культура і політика: багатогранність (взаємо) зв’язків». Проєкт в межах ініціативи «Виборча Рада UA», покликаний сприяти усвідомленому вибору у парламентську виборчу кампанію 2019 року. Відбувається підписання меморандуму про співпрацю між ШПА та Національного інституту стратегічних досліджень та спільна аналітична доповідь «Фейки, пропаганда, дезінформація та виборчий процес: як нас захистити демократичні практики?»

2020

За підтримки Посольства США ШПА поширює свій досвід як університетського аналітичного центру та створює онлайн-курс «Аналітичний центр при університеті: інструкція з експлуатації». Ініціатива «Виборча Рада UA» розширюється на регіональний рівень для сприяння свідомому голосуванню на місцевих виборах.

2021

ШПА проводить масштабне комплексне дослідження у Східних та Південних областях щодо політик реінтеграції ТОТ. За підтримки УКФ ШПА через загальнонаціональне опитування, експертні інтерв’ю та фокус-групи вивчає роль культури в процесах осмислення російсько-української війни. На замовлення Міністерства з питань реінтеграції ТОТ ШПА проводить оцінку ризиків виникнення конфліктів у Старобільській та Генічеській територіальних громадах.

2022

З початком повномасштабного вторгнення ШПА посилює роботу за напрямком міжнародних відносин. У партнерстві з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти ШПА проводить дослідження викликів, що постали перед українськими університетами після 24 лютого.

2023

 Перший проєкт інституційної підтримки від Pact, що зокрема передбачає 5 хвиль польових досліджень. На замовлення Києво-Могилянської академії та Києво-Могилянської Фундації ШПА вивчає бачення університетською спільнотою розвитку кампуса.