Адреса
м. Київ, вул. Волоська 12/4, 7 корпус НаУКМА, ауд. 409 (4 поверх)
Відповімо на ваші питання
Слідкуйте за новинами
ШПА зустрілась зі студентами Віденської дипломатичної академії

ШПА зустрілась зі студентами Віденської дипломатичної академії

Майбутні австрійські дипломати у супроводі заступника посла Австрії в Україні п. Флоріана Кольфюрста в рамках навчального візиту завітали до НаУКМА та зустрілись з представниками ШПА.

Навчальні поїздки студенти Віденської академії здійснюють щороку в різні регіони світу. Уже кількарічною традицією є відвідини Києво-Могилянської академії.

Цього року зустріч відбувалась не просто в одній з аудиторій Академії, а в тому місці, з якого починалась київська братська школа – в будинку Галшки Гулевичівни. Професор кафедри політології, Голова Правління Школи політичної аналітики НаУКМА Олексій Гарань ознайомив гостей із історією Академії, а також розповів про ключові моменти новітньої історії України: Помаранчеву революцію, Революцію Гідності, війну на Донбасі та активну участь могилянців у цих подіях.

Під час сесії запитань майбутні дипломати цікавились тим, як врегулювати конфлікт на Донбасі, якою має бути роль ЄС в цьому процесі, які є можливі шляхи повернення контролю над АР Крим. Продовжилась дискусія вже зі студентами програм «Політологія» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

«Такі зустрічі є дуже корисними як для наших студентів, так і для австрійських. Фактично, кожен з нас в цей момент стає культурним дипломатом і має можливість донести правдиву інформацію про події в Україні», – поділився враженнями від зустрічі Антон Суслов, помічник директора Школи політичної аналітики НаУКМА, яка виступила співорганізатором події.

Студент НаУКМА, голова Асоціації студентів-політологів Роман Стеблівський підкреслив той факт, що іноземні колеги здивували ґрунтовним рівнем знань з історії України, запитували про Богдана Хмельницького, Голодомор, Степана Бандеру.

Фотозвіт – за посиланням.