Адреса
м. Київ, вул. Волоська 12/4, 7 корпус НаУКМА, ауд. 409 (4 поверх)
Відповімо на ваші питання
Слідкуйте за новинами
Проект “Усвідомлений вибір у президентській виборчій кампанії 2019 року”

Проект “Усвідомлений вибір у президентській виборчій кампанії 2019 року”

Виборча Рада UA та Школа політичної аналітики НаУКМА за підтримки донорської організації Pact розпочинає проект «Усвідомлений вибір у президентській виборчій кампанії 2019 року», який триватиме протягом 6 місяців.

Основна мета проекту – підвищити обізнаність виборців щодо перебігу президентської виборчої кампанії 2019 року шляхом проведення публічних дебатів з ключовими кандидатами на посаду президента.

В рамках проекту будуть проводитись регіональні зустрічі з виборцями в основних регіонах України задля посилення обізнаності щодо перебігу виборчої кампанії.

Виборча Рада, до якої увійшли провідні українські громадські діячі та науковці, здійснюватиме збалансовану, якісну оцінку виборчої кампанії, передвиборних програм кандидатів, команд та їх особистісних якостей.

Виборча Рада регулярно публікуватиме інформацію, яка стимулюватиме критичне мислення виборців і забезпечить адекватну індивідуальну оцінку кандидатів, адже загальним інтересом більшості громадян є обрання кандидата, який би гарантував успішну програму для країни.

Представники Виборчої Ради UA вважають за нагальне визначити справді головні питання порядку денного виборів, які мають бути у фокусі уваги загально-громадського обговорення.  Відповідно, варто виходити з актуальних проблем нашої країни, котрі сьогодні хвилюють громадян і широко обговорюються в суспільстві. Це, насамперед:

  • проблеми війни і миру;
  • проблеми добробуту і подолання бідності;
  • проблема відчуття гострої несправедливості і незахищеності людини через великий розрив у доходах;
  • проблема вибору майбутнього економічного розвитку;
  • проблема суспільно-політичної консолідації;
  • проблема успішності і динаміки окремих реформ та реформування загалом.

Виборча Рада UA закликає усіх політиків і громадських діячів, усіх науковців та експертів, а відтак усіх громадян України та виборців зосередитися в ході прийдешньої президентської виборчої кампанії на баченні кандидатами в Президенти України відповідей на такі питання:

  1. Роль Президента України в конституційній моделі влади, форми та методи виконання ним своїх повноважень та передвиборчих обіцянок. Доцільність, перспективи і напрямки  реформування конституційної форми правління в Україні.
  2. Стратегія зовнішньої політики України та методи її реалізації, вибір геополітичної орієнтації та можливості активізації наших зусиль у цій сфері.
  3. Загальна стратегія безпекової та оборонної політики України і, насамперед, напрямки та методи вирішення проблем війни на Донбасі, окупованих територій та агресії Московії.
  4. Стратегія економічного розвитку України: ключові елементи бачення.
  5. Бачення тенденцій розвитку спільної ідентичності українського народу. Оцінка стану розвитку мовної політики та політики щодо етнічних меншин: які проблеми існують у цих сферах та якими можуть бути конкретні шляхи і методи їх вирішення, особливо у сфері культури та освіти.
  6. Розбудова справедливого консолідованого суспільства.

Виборча Рада UA та Школа політичної аналітики НаУКМА вірять у те, що народ України спроможний підійти до виборів президента нашої країни свідомо, зважено, раціонально.

Проект здійснюється Виборчою Радою UA за організаційної підтримки Школи політичної аналітики НаУКМА в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.