Адреса
м. Київ, вул. Волоська 12/4, 7 корпус НаУКМА, ауд. 409 (4 поверх)
Відповімо на ваші питання
Слідкуйте за новинами
Новий проект ШПА НаУКМА

Новий проект ШПА НаУКМА

Український культурний фонд підтримав проект Школи політичної аналітики НаУКМА на створення онлайн курсу «Культура та політика: багатозначність (взаємо)зв’язків».

Проект започатковує міждисциплінарний освітній та науковий напрям, присвячений складним зв’язкам політики та культури, які впливають одна на одну, переплітаються, інколи гібридизуються, створюючи, приміром, «мистецтво» пропаганди, формуючи політичну культуру екстремізму чи політичні маргіналії у культурному мейнстрімі.

Культурні та мистецькі заходи політизуються, а політика та ідеології неможливі без мистецьких засобів свого втілення. Це було помічено багатьма західними науковцями, в багатьох європейських та американських університетах функціонують магістерські програми, які безпосередньо стосуються вивчення феномену взаємозв’язків культури і політики, у тому числі на рівні культуріндустрій, впливу культури на політику та формування політикою культури та мистецтва. Цим невеликим курсом ми створюємо платформу для подальших навчально-дослідницьких програми.